Aston Villa drar ner Norwich City tack vare Lescott och Agbonlahor

Aston Villa-chefen, Rémi Garde, sa att Gabby Agbonlahor har lindrat sin smärta efter att anfallaren avslutat en tio månaders torka.Anfallaren gjorde sitt första mål sedan mars då Villa fick tre viktiga poäng, även om de förblev längst ner på bordet.

Joleon Lescotts rubrik öppnade poängen och Villa förseglade sin tredje Premier League-vinst för säsongen. Garde har sagt att han hade en oenighet med Agbonlahor efter ankomsten, med anfallaren som kämpar för form och fitness, men tror att målet skulle kunna andas nytt liv i 29-åringen. “Scoring var väldigt viktigt för honom, för när du är en anfallare och inte poängterar länge är det väldigt ont,” sade han. Tidigare Bank of England-guvernör Mervyn King slutar sig till Aston Villa styrelse Läs mer

“Vi har 13 matcher att gå och förhoppningsvis Gabby kan vara den som hjälper laget att slåss fram till slutet. Men det handlar inte bara om Gabby, det handlar om alla spelare runt honom.Jag är nöjd med honom eftersom han gjorde ett mål som han tycker om att göra mål. Han gjorde briljant vid detta tillfälle och arbetade mycket hårt för laget.

“Han var inte tillgänglig [på grund av skada] och det här var problemet. Så snart han var tillgänglig har han spelat. Jag är glad att han är tillbaka på rätt spår. ”

Agbonlahors mål, sex minuter efter pausen, var hans 73: e liga-strejk för Villa och han är deras Premier League-toppscorer.

Villa förtjänade sin seger mot deras nedbrytnings rivaler. “Jag är glad för spelarna, de har blivit belönade med poängen,” sa Garde. “Vi har länge spelat på så sätt.När spelarna beter sig som de gjorde, kämpar tillsammans och visar en bra anda så är det så som fansen vill att vi ska vara. “Norwich har nu förlorat sex på varandra följande spel i alla tävlingar och gled in i nedläggningen zon efter Newcastle 1-0 seger över West Brom. De har skickat 19 mål under de senaste sex utflykterna och såg sällan ut som att återhämta sig efter Lescotts första halvöppnare. Norwich-chefen, Alex Neil, ifrågasatte sin sida passion, med Kanarieöarna vinlösa sedan den 2 januari. ” Inte förrän vi var 2-0 nere “, sa han när han frågades om Kanarieöarna visade tillräckligt med tecken.

” Om du tittar på Premier League behöver de inte byggas upp. Det är motivation i sig själv. Ingen vill känna smärtan av nedläggning.Jag har två kampanjer bak och tillbaka och det sista jag vill göra är att gå tillbaka.

“Jag har varit van att vinna och när du börjar förlora är det svårt att hantera. Det är inte trevligt. Du vill kämpa, du behöver spelarna att göra det. De måste visa den passionen. Vad vi måste göra är att vi har tillräckligt med flaska för att svara. Om du är så ömtålig och ditt självförtroende skadas för att du har förlorat ett par spel är du i fel spel. “